Eendenborst met porto en chocolade / Aardappelmousseline en gebakje van champignons

22 40 4 5
Aantal personen:
  • 2 st eendeborstfilet van ong 300 gr
  • 10 cl rode porto
  • 2 dl vleesbouillon
  • 2 koffielepels gehakte pure chocolade
  • 4 vellen(kleine) bladerdeeg
  • 200 gr champignons
  • 2 teentjes look
  • 2 klontes echte boter
  • 2 st sjalot
  • 4 st eigeel
  • 600 gr aardappel
  1. Snij de vetkant van de eendenborst in, in ruitmotief.
  2. Bak de eendenborst zonder vetstof op de vetkant gedurende 3 min.
  3. Draai om en bak nog een 3 min., haal ze daarna uit de pan en leg op een bakplaat.
  4. Gaar in de oven op 180 graden gedurende 10 à 15 minuten.
  5. Kook de porto en de bouillon in tot de helft.
  6. Kruid met peper en zout en werk af met de chocolade (goed opkloppen).
  7. Versnipper de sjalot en de look.
  8. Snij de champignons in stukjes en bak met de look en de sjalot in een klontje boter.
  9. Kruid met peper en zout.
  10. Bedek één helft van het bladerdeeg met deze vulling maar laat de randen vrij.
  11. Vouw dicht en druk de randen goed aan.
  12. Bestrijk met eigeel.
  13. Bak in de oven op 180 graden gedurende +/- 15 minuten.
  14. Schil en kook de aardappelen.
  15. Plet de aardappelen met de boter en het eigeel.
  16. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
  17. ps aardappelen niet echt puree van maken zo, met vork pletten en dan rest toevoegen..moet "kruimelig" lijken
hildeke3105
Meer inspiratie

FransWildHoofdgerechtWinter