Eendenborst met perzik en bulgur met fijne kruiden

155 45 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 4 eendenborsten
  • 3 perziken
  • 100 g bulgur
  • 3 takjes peterselie
  • 3 takjes dragon
  • 3 takjes bieslook
  • 400 ml groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • 50 g suiker
  • 4 dl gebonden eendenjus of bruine vleesjus
  • 20 cl rode wijn
  • 20 g Solo
  • zwarte peper van de molen
  1. Bereid de eendenborsten voor door ze langs de vetkant in te kruisen en het overtollige vet weg te snijden. Braad ze met de velkant eerst in een pan zonder ?vetstof op een middelhoog vuur. Kleur ze aan beide zijden en laat rusten.
  2. Was en pluk de kruiden. Verdeel de perziken in partjes. Je hoeft ze niet te schillen maar boen ze wel schoon.
  3. Laat de suiker karameliseren in een anti-aanbakpan en voeg er de Solo aan toe. Kleur hierin de perziken en blus met de rode wijn. Laat dit even inkoken en voeg er nu de eendenjus aan toe.
  4. Breng de groentebouillon aan de kook en voeg dit bij de bulgur. Laat dit een tiental minuten zachtjes garen en neem van het vuur.
  5. Hak de kruiden fi jn en meng ze onder de bulgur. Breng verder op smaak met peper en zout en de olijfolie.
  6. Plaats de eendenborsten nog 6 à 7 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  7. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  8. Verdeel de bulgur over de borden, snijd de eendenborsten in fijne plakjes en schik ze erop. Verdeel de perziken over de eendenborst en werk de borden af met de saus en eventueel een takje groen.
Solo
Meer inspiratie

GevogelteHoofdgerechtZomer