Eendenborst met bessensaus

6 45 0 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden: 1 dl porto, 2 dl runderfond, 6 eetlepels bessengelei, 1 eetlepel rode wijnazijn, 1/2 eetlepel aardappelmeel, 4 eendenborstfilets, zout, peper, roze peperkorrels, 50 gr. boter.
  2. Bereiding: Port, fond,gelei en azijn zachtjes verwarmen en tot een saus roeren. Aardappelmeel met 1 eetlepel koud water tot een glad papje roeren. Al roerende aan de bessensaus toevoegen. Blijven roeren tot de saus gebonden is.
  3. Wrijf het vlees in met wat zout en wat peper. Verhit de boter en bak het vlees in ongeveer 10 minuten rose. Vlees in aluminiumfolie verpakken en 5 minuten laten rusten. Intussen de bessensaus zachtjes verwarmen. Peperkorrels erdoor roeren. Vlees in dunne plakjes snijden. In waaiervorm op voorverwarmde borden verdelen.
  4. Een beetje saus eromheen scheppen.
  5. Lekker met gevulde appels, broccoli, spruitjes of groene erwtjes.
Theoke_1