Eendenborst maison

8 20 4 5
Aantal personen:
  • 2 eendenborstenfilets
  • 1/2 blik tomatensoep (zonder balletjes of vermicelli)
  • 1/2 bokaaltje appelmoes met stukjes
  • 1 gele paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 potje room
  • 1 glaasje porto
  • vloeibare honing, peper en zout
  1. Stoof de in julienne gesneden paprika's in wat boter. Voeg de soep uit blik en de appelmoes met stukjes toe en laat al roerend zachtjes pruttelen.
  2. Voeg room en porto toe. Bijkruiden naar smaak.
  3. Filets droogdeppen, inkepingen maken aan de velkant.
  4. Flink kruiden met peper en zout en overvloedig bestrijken met honing.
  5. Ovenplaat bestrijken met olie. Filets erop (vel naar boven) en in 12 minuten op 180° lichtrosé en krokant laten bakken.
  6. Bakvocht bij de saus roeren.
  7. Opdienen in schijfjes met wortelpuree en amandelkroketjes.
ratje11