eendebout met groentensaus

5 90 0 5
Aantal personen:
  • 4 stuks eendebout (in twee snijden)
  • 2 stuks wortelen
  • 1 grote ui
  • 1 stuk sjalot
  • 2 stuks selderstengels
  • 2 kleine prei
  • 1 groet snede wit of bruin brood
  • 2 el ketchup
  • 2 el mosterd
  • 1 fles bruin trappistenbier
  • 4 el solo b-b
  • 1 el grof zeezout
  • 1 naar smaak grove zwarte peper
  1. Doe de solo in de pan en als deze goed warm is de gehalveerde bouten (gekruid met peper en zout) aanbakken tot ze aan alle zijden mooi bruin zijn.Snij ondertussen de groenten in kleine blokjes.Haal het vlees uit de pan en bak de groenten in dezelfde pan de groenten glazig,blus de groenten met het bier en leg de bouten erop.Alles goed roeren en zorgen dat het aanbaksel in de saus zit.Doe op de snede brood de ketchup en de mosterd,leg dit op het vlees en laat dit alles 60 min zachtjes pruttelen.Serveer de bouten met Griekse deegwaren of gewone aardappelen en smakelijk eten.
elskens roger
Meer inspiratie

FransPastaHoofdgerechtLente