eendeborstfilet in saus van peper en rode wijn

12 45 0 5
Aantal personen:
  • 4 stukken eendeborstfiletjes
  • 4 st gesnipperde sjalotten
  • 10-tal zwarte peperkorrels
  • 1 takje tijm
  • 1 st laurierblad
  • 500 ml rode wijn
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 koffielepel gebroken peperkorrels
  1. bak de filets in hete boter of olie langs elke kant in 3min (3 min voor elke kant) goudbruin en haal uit de pan
  2. voeg de sjalotten toe met de tijm laurier en peperkorrels
  3. voeg wijn toe en laat tot de helft inkoken(ong 5 min)
  4. roer daarna goed op met beetje room en kippenbouillon
  5. serveer de filets met de saus er over en dit alles met gestoomde groentjes super lekker!
hildeke3105
Meer inspiratie

FransWildHoofdgerechtWinter