eend met whiskyroomsaus

8 25 4 5
Aantal personen:
  • 800 gram eendenhaasjes
  • 250 gram shi takes
  • 1 eetlepel verse peperkorrels
  • 2 sjalotten
  • 1 glaasje whisky
  • scheut room
  • olijfolie
  • zout naar smaak
  1. Hak de sjalotten fijn.
  2. Snijd de shi takes in klein.
  3. Bak de gesnipperde sjalotten en de shi takes samen in de olijfolie en voeg wat zout toe.
  4. Haal het shi takesmengsel uit de pan en bewaar het bakvocht.
  5. Bak de eendenhaasjes enkele minuten op middelhoog vuur, haal ze uit de pan en houd ze warm.
  6. Blus de pan met de whisky en voeg het bakvocht, het shi takesmengsel, de room en de groene peper toe.
  7. Laat de saus indikken en breng haar eventueel verder op smaak.
  8. Schep wat van de saus op een bord en schik de eendenhaasjes erbovenop.
wullum