Een rondje zalm

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 150 g gerookte zalm
  • 12 plakjes gerookte zalm
  • 1 dl room
  • limoensap
  • 1 el bieslook
  • 1 mespunt dragon
  • peper en zout
  1. Leg plasticfolie in 6 kleine ronde vormpjes. Leg op het folie twee plakjes gerookte zalm zodanig dat de bodem en randen volledig bedekt zijn en de zalm een beetje over de rand hangt.
  2. Pureer 150g gerookte zalm met 1dl room, een vleugje limoensap, peper en zout.
  3. Voeg voor de smaak nog een eetlepel gehakte bieslook en mespuntje gedroogde dragon aan toe.
  4. Verdeel het mengsel over de vormpjes. Durk lichtjes aan en vouw het overhangende deel van de plakjes zalm over de vulling.
  5. Laat de terrines ten minste 4 uur opstijven in de koelkast.
  6. Haal de pakketjes uit de vormpjes en strooi er nog wat bieslook bovenop.
Leenhuybrechts