Een lekker vispannetje

16 50 0 5
Aantal personen:
  • 300 g zalm
  • 300 g kabeljauw
  • 8 tongrolletjes
  • 1 bakje champignons
  • room
  • citroen
  • peper,zout
  • witte wijn
  • 10 aardappelen
  • 1 ui
  • 4 stukken groene selder
  • 2 wortelen
  1. De vissoortene in gelijke stukken verdelen en 5 minuutjes pocheren.
  2. Daarna een roux maken van boter en bloem , aanlengen met de scheut witte wijn en het visvocht. Om meer smaak toe te voegen een groente- of visbouillonnetje toevoegen.
  3. De champignons in 4 snijden en opbakken, daarover de room gieten en even laten inkoken. Dit daarna bij de "roux" gieten.
  4. Onder tussen de aardappelen opzetten om een puree van te maken.
  5. De ui , selder en wortel in kleine stukjes snijden en even aanstoven in een apart pannetje.
  6. Als de aardappelen gaar zijn , afgieten, stoempen en de ui,selder en wortelen eronder voegen, goed afkruiden.
  7. In een potje langs de zijkanten puree spuiten , Stukjes vis in het midden leggen en de saus erover gieten. Afwerken met gemalen kaas en een kwartier-20 minuten in de oven zetten. Smakelijk!
eefkedw