Een eitje uit de muffinvorm

10 35 0 5
Aantal personen:
  • 6 eieren
  • 6 el kookroom
  • 1 bosuitje
  • 1 handje geraspte kaas naar smaak
  • 2 geroosterde paprika
  • 1 tl chilipoeder
  • eventueel wat kip of hamreepjes als je het niet veggie wilt
  • pezo ( zout en peper naar smaak)
  1. In de meeste gevallen maken we zoete muffins als lekkernij bij koffie en thee.
  2. Er zijn nog legio manieren om deze handige muffinplaat voor andere lekkernijen te gebruiken.
  3. Een feestelijk eitje als borrelhapje of een bal gehakt is allemaal mogelijk.
  4. Allereerst maken we een aperitiefhapje , dat bij je gasten beslist in de smaak zal vallen( en bij jezelf natuurlijk ook)Verwarm die oven maar alvast voor op 190 graden, want je voorbereidingen zijn zo gepiept en dan kan het hele zwikje al de vormpjes en de oven in. Ondertussen snijd je 1 of 2 geroosterde paprika's en het bosuitje in kleine stukjes.Klop de eieren en de room in een grote kom los en kwak er het handje kaas maar bij.Nog de theelepel chilipoeder en hoplakee we zijn er al bijna.
  5. Nog ff de muffinvormpjes met olie bestrijken en leg dan op de bodem van elk vormpje wat paprika, bosui en ham of kipreepjes.
  6. Vul de vormpjes voor 2/3 deel met het eimengsel en laat ze maar lekker rijzen en bakken in die oven, die nu wel op temperatuur is voor zo'n 25 minuten en dan goudbruin ogen.( let wel op, de tijd kan per over wat verschillend zijn deze tijd is een richttijd)
  7. Wanneer ze klaar zijn, kun je ze serveren op een bordje met wat zout, peper en peterselie eroverheen. Ze zijn het lekkerst om gelijk op te eten, als ze een beetje zijn afgekoeld..Je kunt dit gerecht natuurlijk ook bij de lunch of zelfs als feestelijk ontbijtje serveren.
Love to Cook
Meer inspiratie

FransEiAperitiefhapjeLente