Eclairs

41 60 2 5
Aantal personen:
  • SOEZEN
  • 100 ml water
  • 40 gr boter
  • 70 gr bloem
  • 2 st eieren
  • snuifje zout
  • VULLING
  • 500 ml melk
  • 60 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 40 gr vanillebloem
  • 2 st eieren
  • GLAZUUR
  • 75 GR Chocolade
  • 75 ml room
  • 25 gr glucose (of honing)
  • 25 gr boter
  • 25 gr suiker
  1. Soezendeeg :
  2. Breng het water met zout en boter aan de kook. Voeg naast het vuur alle bloem ineens toe.
  3. roer goed en zet terug op het vuur tot het deeg een bol vormt
  4. Doe in een kom en laat even afkoelen . Klop de eieren er één voor één onder Telkens goed mengen tot glanzend deeg
  5. Spuit met een ongetande huls strepen deeg op een bakplaat met bakpapier
  6. Bak de soezen 20 à 30 minuten bij 200°
  7. laat afkoelen in een open oven
  8. Vulling:
  9. Eieren schuimig kloppen met suiker en vannilesuiker
  10. Vannillebloem erdoor roeren
  11. Melk verwarmen en bij de eieren voegen
  12. Terug in de kookpot brengen en al roerend laten doorkoken op een zacht vuur
  13. Laat afkoelen
  14. Glazuur :
  15. Room verwarmen met de suiker en over de stukjes chocolade gieten
  16. Roeren tot de chocolade gesmolten is.
  17. Boter en glucose erdoor roeren . Iets laten opstijven
  18. Afwerking:
  19. Knip de dekseltjes van de soezen en verwijder het ongebakken deeg
  20. Vul de soezen met de pudding
  21. Bestrijk de deksels met chocolade en laat opstijven
Mieke 100