echte kipnuggets

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg kipfilet
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 ei
  • 1 citroen
  • 250 gram volkorenbrood
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • olijfolie
  1. snijd de kipfilets in stukjes ter grootte van een nugget. ong. 30 gram.
  2. Leg alle stukjes kip in een schaal.
  3. knijp voor de marinade de ongepelde tenen knoflook over de kip uit met een knoflookpers en voeg het paprikapoeder, de yoghurt, het ei en een flinke snuf zeezout en zwarte peper toe.
  4. Rasp de citroenschil erover, pers het citroensap erbij en masseer de marinade met schone handen in het kippenvlees. Dek de schaal af en zet hem minstens 1 uur maar liefst een hele nacht in de koelkast.
  5. scheur het brood in een keukenmachine. Doe de geraspte Parmezaanse kaas en 2 eetlepels olie erbij, maal er fijne kruimels van en kieper die op een grote bakplaat. Hussel de stukjes kip nu in porties met 2 vorken door de broodkruimels om ze een jasje te geven. Leg de stukjes naast elkaar in een diepe braadslede, dek ze af met bakpapier en ga verder met de volgende portie. Bak de nuggets meteen, of zet ze in de braadslede in de vriezer.
  6. bak zoveel nuggets als je nodig hebt 15 à 20 minuten in een 180° voorverwarmde oven, op een rooster in een braadslede of tot ze goudbruin en gaar zijn.
NicoleVerbeke