Echte Franse coq au vin

32 30 4 5
Aantal personen:
  • 4à6 kipfillets
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 2 uien
  • 500 gr champignons
  • 0,5 liter rode wijn
  • 1dl water
  • 1 kipboullion blokje
  • 3 lepels bloem
  • 1 soeplepel candijsuiker
  • snuifje gedroogde dragon
  • thijm en laurier peper en zout muskaat
  1. Snipper de uien, snij de champignons in schijfjes, stoof de uien en de spekblokjes aan in wat vetstof, laat goed bakken, voeg de champignons toe en laat even stoven, voeg de bloem toe, goed mengen, leng aan met de wijn en water, voeg het verkruimelde bouillionblokje toe, en al de kruiden en de suiker, breng aan de kook, laat verder garen in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 45 minuten
  2. Succes verzekerd!!
Monique_14