Echte Aalsterse vlaaien

42 60 4 5
Aantal personen:
  • 1 liter Melk
  • 6 Aalsterse Mastellen
  • 150 gram kandijsiroop
  • 100 gram fijne witte suiker
  • 150 gram bruine suiker
  • 1/4 koffielepel foeli
  • 1 koffielepel Kaneel
  • 4 eiers
  1. 1.De hard geworden mastellen verbrijzelen
  2. Melk op het vuur zetten, maar niet laten koken.
  3. Doe in de melk de zuiker en kandijsiroop.
  4. Laat de melk afkoelen tot lauw
  5. Voeg de verbrijzelde mastellen toe.
  6. voeg nu de eiers toe ( eigeel en eiwit te samen)
  7. Voeg kaneel en foeli toe.
  8. Alles fijn mixen.
  9. de oven voorverwarmen op 225 °C (boven en onderwarmte)
  10. De grote vuurvaste kom met bereiding in de oven zetten .
  11. Na 60' de oven nog een 30' lager zetten op 180 à 200 °C
  12. Je kan met een mes in de vlaaien steken en als ze niet meer aan het mes blijft kleven is ze klaar.
  13. EET SMAKELIJK VAN DE ECHTE AALSTERSE VLAAIEN
kaatvdb