Easy mascarpone-kwarktaart met Amaretto uit de koelkast .

10 30 4 5
Aantal personen:
  • 200 gr digestivekoekjes
  • 75 `gr boter
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr magere kwark
  • 125 gr fijne suiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 flinke scheut amaretto
  • aardbeien om te garneren
  • ronde springvorm 28 cm
  • bakpapier
  1. Deze mascarpone-kwarktaart met Amaretto gaat niet in de oven, maar in de koelkast. Super easy dus!
  2. Verkruimel de koekjes in een kom met je vingers of in een plastic zak met behulp van een deegroller of in de keukenmachine. Wat je maar handig vindt. Smelt de boter en meng dit door de koekkruimels. Druk dit mengsel stevig in een ronde bakvorm, die je hebt bekleed met bakpapier.
  3. Meng voor de vulling de kwark, mascarpone en tafelsuiker. Voeg de amaretto toe. Klop de room en voeg ook toe. Goed roeren tot een egaal mengsel. Stort het kwarkmengsel over de koekjesbodem en strijk mooi glad. Bedek met aluminiumfolie en laat het een nachtje opstijven in de koelkast. Serveer de taart, versierd met aardbeien of ander fruit, dat je lekker vindt.
  4. Bron Culy .nl en mama's kookboek iets aangepast
  5. Te mooi om op te eten, maar te verleidelijk om te laten staan…!
Love to Cook