Easy éénpanspasta met zongeroogde tomaat en kip

23 20 4 5
Aantal personen:
  • 200 ml Crèmefine Cuisine
  • 400 g penne
  • 20 zongedroogde tomaatjes op olie
  • 200 g babyspinazie
  • 2 teentjes look
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 1 liter water
  • 50 g gemalen Parmezaanse kaas
  1. Zet een grote stoofpot met dikke bodem op middelhoog vuur en laat even voorverwarmen.
  2. Snijd ondertussen de kipfilet in hapklare stukjes.
  3. Bak de kipstukjes goudbruin in de Solo margarine en laat nadien 4 minuten verdergaren in wat olie van de zongedroogde tomaten.
  4. Hak ondertussen de look fijn, voeg hem toe net voor de kip klaar is en laat even mee bakken. Voeg ook de Italiaanse kruiden toe en roer goed om.
  5. Schep de kip uit de pot en bewaar even apart.
  6. Doe de zongedroogde tomaatjes in de pot samen met de penne, het bouillonblokje, de Solo Crèmefine Cuisine en het water en breng al roerend aan de kook.
  7. Laat het geheel zo’n 10 minuten koken tot de pasta gaar is en al het water is opgenomen. Blijf regelmatig roeren.
  8. Voeg de gebakken kipstukjes, de spinazie en Parmezaanse kaas toe en roer goed om. Verwarm nog 1 minuut verder tot de spinazie geslonken is en de kip warm is.
Kokerellen.be