Duo van zalm- en tonijntartaar met een parmezaankoekje

4 25 2 5
Aantal personen:
  • 200 g zeer verse tonijnfilet
  • 200 g zeer verse zalmfilet
  • 5 eetlepels sojasaus
  • Sap van halve limoen
  • Sap van kwart citroen
  • Wasabi naar smaak (Japanse mierikswortelsaus)
  • Witte balsamicocrème
  • 100 g grof gemalen Parmezaanse kaas
  • Peper uit de molen
  1. Meng de limoensap, citroensap en sojasaus tot een marinade. Zet tot gebruik in de koelkast.
  2. Snijd de vis in kleine stukjes.
  3. Haal net voor het serveren de vis door de marinade. Schik een mooi bergje van de tartaar in het midden van de borden, serveer met een klein beetje wasabi aan de ene kant en witte-balsamicocrème aan de andere kant.
  4. Verwarm de oven op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier en maak kleine hoopjes van de kaas, houd er rekening mee dat de kaas gaat uitsmelten. Strooi er een beetje peper over. Bak de koekjes ongeveer 8 minuten, laat afkoelen en serveer.
Breggie