Duo van witte en bruine chocolademousse

322 30 4 5
Aantal personen:
  • 200 gr bruine chocolade
  • 2 st eieren
  • 165 gr room (35% vetgehalte)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1,5 blaadje gelatine
  • 50 gr suiker
  • 2 eetlp melk
  • 200 gr witte chocolade
  • 2 st eieren
  • 165 gr room (35%vetgehalte)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1,5 blaadje gelatine
  • 50 gr suiker
  • 2 eetlp melk
  1. Voor 10 glazen potjes......
  2. Laat de gelatine in koud water weken.
  3. Scheid de eigelen van de eiwitten.
  4. Doe 25g suiker bij de eigelen en klop op tot een witgele, luchtige massa.
  5. Laat de bruine chocolade smelten. (chocolade verbrand snel. Zet de microgolf dus niet te hoog)
  6. Doe de gesmolten chocolade bij de opgeklopte eieren. Het mengsel zal nu iets stijver worden.
  7. Warm de melk in een klein kommetje op.
  8. Knijp de gelatine uit en doe bij de melk. Roer tot de gelatine volledig is opgelost.
  9. Doe de melk bij de opgeklopte eieren en roer goed met een klopper totdat alle brokjes opgelost zijn.
  10. Klop de eiwitten op met de overige 25g suiker en doe 1/3 bij het chocolademengsel. Roer voorzichtig om met een spatel of houten lepel. Doe nadien de rest van de eiwitten erbij.
  11. Klop de room op met de vanillesuiker en doe 1/3 bij het chocolademengsel. Roer voorzichtig en doe nadien de rest van de opgeklopte room erbij.
  12. Giet in potjes en zet ze even aan de kant voor de witte chocolade.
  13. Herhaal hetzelfde voor de witte chocolade................................en giet de massa op de bruine chocolade en laat gedurende enkele uren opstijven in de koelkast.
  14. HEERLIJK!!!!
Di-Ni-Sa