Duo van geroosterde aardappelen met tijm en rozemarijn

25 50 4 5
Aantal personen:
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook , fijngehakt
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1 eetlepel verse rozemarijn , fijngehakt
  • 4 à 500 gram rode en gewone krielaardappeltjes, ongeschild en gehalveerd
  • zout en peper
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng in een grote kom de olijfolie met de knoflook , tijm en rozemarijn. Voeg zout en peper toe.
  3. Voeg de gewassen en gehalveerde (ongeschilde) aardappels hieraan toe en wentel ze in de aromatische olie.
  4. Leg de aardappels op een ovenplaat naast elkaar (niet op elkaar) , in 1 laag.
  5. Laat gedurende ca. 45 à 50 minuten braden of net zolang tot de punt van een mesje geen weerstand voelt bij het inprikken.
  6. Lekker bij gevogelte, vlees, vis, wild of gerechten met groenten.
  7. Hoe meer kruiden je gebruikt, hoe aromatischer!
mirandavdb