Duo van chocolade met advocaat

11 30 5 5
Aantal personen:
  • 200 gram witte chocolade
  • 2 dl slagroom
  • 50 gram melkchocolade
  • 50 gram fondantchocolade
  • 3 eieren
  • 50 gram suiker
  • 125 ml slagroom (1,25 dl)
  1. Witte mousse : laat de witte chocolade in stukjes met 1 dl slagroom smelten. Roer goed om en laat afkoelen. Klop 1 dl slagroom stijf en meng voorzichtig onder de afgekoelde chocoladeroom.
  2. Bruine mousse : smelt de chocolade in een warmwaterbad. Klop de eidooiers met de suiker schuimig. Roer er de wat afgekoelde gesmolten chocolade onder.
  3. Klop 1,25 dl slagroom half op en meng eronder.
  4. Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder het chocolademengsel.
  5. Kan in potjes, glaasjes of bolletjes geserveerd worden.
  6. (Altijd eerst de witte mousse onderaan en de bruine erbovenop).
  7. Lekker met advokaat.
ratje11