Duo chocolademousse

32 50 0 5
Aantal personen:
  • 125 g bittere chocolade, geraspt
  • 3 eiwitten + 2 eierdooiers
  • 60 g fijne suiker
  • 2,5 CL (een vierde dl) room
  • snuifje zout
  • 80 g witte chocolade, geraspt
  • 1 dl room
  • 1 ei
  • 1 EL fijne suiker
  1. Laat op een zacht vuur de witte chocolade smelten in de room. Zet van het vuur, laat 5 minuten afkoelen.
  2. Splits het ei. Klop het eiwit stijf met de fijne suiker, tot het in pieken rechtop blijf staan.
  3. Voeg de dooier bij de gesmolten chocolade en roer goed glad. Spatel de eiwitsneeuw luchtig onder de mousse. Verdeel over hoge glaasjes. Zet in de koelkast.
  4. Laat de bittere chocolade smelten met de room. Klop de dooiers wit schuimig met de suiker. Schenk er de gesmolten chocolade bij en roer goed glad.
  5. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Spatel de eiwitsneeuw luchtig onder de mousse.
  6. Schep de bruine chocolademousse op de witte chocolademousse. Dek af en zet minstens een uur in de koelkast om op te stijven.
  7. Serveer met een chocoladestengel of een toef slagroom.
NelekeP