Duizendblad met rode vruchten in een sabayon met Rodenbach Grand Cru

7 30 0 5
Aantal personen:
  • 12 plakjes bladerdeeg
  • 100 gr aalbessen
  • 100 gr blauwe bessen
  • 100 gr braambessen
  • 100 gr frambozen
  • 4 eierdooiers
  • 1 DL Rodenbach grand cru
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • 4 aardbeien
  • 4 takjes munt
  • 4 trosjes aalbessen
  • bloemsuiker
  1. Bak het bladerdeeg af tussen twee overplaten.
  2. Maak 4 torentjes van telkens 3 plakjes bladerdeeg met ertussen de rode vruchten
  3. Bereid de sabayon met de dooiers, de grand cru, en de suiker. Klop op een matig vuur alles snel op tot een schuimige, gebonden massa.
  4. Nappeer de helft van elk torentje met sabayon.
  5. Werk elk torentje af met een aardbei, een trosje aalbessen, een takje munt en bloemsuiker
  6. TIP heerlijk met een bolletje ijs of sorbet
NelekeP