Duivenborst met trappist

172 40 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 8 borstfilets
  • peper van de molen
  • zout
  • Solo
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 takjes tijm
  • 2 dl donker trappistenbier
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 50 g peterselie fijngehakt
  1. Maak eerst de puree.
  2. Kook de aardappelen gaar. Prak ze met een vork. Breng op smaak met peper en zout. Roer er zoveel Solo door tot de puree smeuïg is.
  3. Meng er dan de fijngesnipperde peterselie onder. Houd warm.
  4. Bestrooi de borstfilets met peper en zout.
  5. Verhit een beetje Solo in een pan en leg er het takje rozemarijn in. Leg er de borstfilets in met de velkant naar onder.
  6. Bak ze 3 tot 4 minuten op de velkant en 2 tot 3 minuten op de vleeskant.
  7. Neem de filets uit de pan.
  8. Strooi de sjalotsnippers in de pan, leg er de takjes tijm bij, zet het vuur laag en bak de sjalotten glazig.
  9. Roer de aanbaksels los met het trappistenbier en de honing. Laat dit mengsel lichtjes indikken.
  10. Warm de filets heel eventjes mee.
  11. Verdeel de puree over de borden.
  12. Leg telkens 2 filets op de puree.
  13. Haal de takjes tijm en rozemarijn uit de pan.
  14. Roer enkele koude klontjes Solo door de saus en sprenkel de saus over de duivenborsten.
Solo