Duivelse scampi

2 30 5 5
Aantal personen:
  • 2 sjalotten
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 500 gram scampi
  • 1 eetlepel olie
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 1 glas droge witte wijn
  • cayennepeper
  • zout
  • gehakte peterselie
  • 2 deciliter room
  1. Pel en snipper de sjalot. Roer de tomatenpuree los in de room. Pel de scampi, verwijder het zwarte darmkanaaltje.
  2. Fruit de sjalot glazig in de hete olie. Doe er het pepertje en de wijn bij. Laat tot de helft inkoken.
  3. Voeg er de scampi aan toe en laat ze op hevig vuur kleuren. Blus met de tomatenroom. Roer om en laat 1 minuut doorkoken.
  4. Verwijder het pepertje. Breng op smaak met cayennepeper en zout. Werk af met peterselie.
Pascal Claessens