Duitse aardappelsalade

30 30 3 5
Aantal personen:
  • 8 middelgrote liefst nieuwe aardappelen
  • 2 kruidenbouillonblokken
  • 1 ui
  • 1 dl witte azijn
  • 1 el suiker peper en zout
  • 2 afgestreken el mayonaise
  • 1 el magere yoghurt of kwark
  • 2 el fijngehakte bieslook of peterselie
  1. Voorbereiding
  2. Aardappelen schillen en in plakjes snijden van 1/2 cm. Ui pellen en snipperen. Aardappelschijfjes goed wassen.
  3. Bereidingswijze
  4. Aardappelschijfjes opzetten met kruidenbouillontabletten en zoveel water dat de plakjes net onder staan. Aardappelschijfjes aan de kook brengen en plm. 3 minuten koken. Als de aardappelen zo goed als gaar zijn azijn, suiker en gesnipperde ui toevoegen. Weer aan de kook brengen en nog plm. 3 minuten koken. In het vocht 10 minuten laten afkoelen. Afgieten in een vergiet en de aardappelschijfjes goed laten uitlekken. Vermengen met de mayonaise en de gehakte kruiden. Af laten koelen en smullen maar!
  5. Serveertips
  6. Lekker met komkommersalade en gebakken kabeljauw. Heerlijk bij de barbecue. Ook met Oudjaar als basis. Leg er dan wat lekkere vleeswaren of vis en een gevuld ei en/of tomaat omheen.
Love to Cook