Duif met zilveruitjes, spekjes en erwtjes

46 35 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 4 duifjes
  • 100 g gerookt spek
  • 50 g Solo
  • Zout
  • 4 dl bruine fond
  • 16 zilveruitjes
  • peper
  • 900 g erwtjes
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd het gerookt spek in fijne reepjes. Pel de zilveruitjes en kook ze even voor.
  3. Neem de duifjes en kruid ze met peper en zout. Laat een deel van de Solo smelten. Wanneer deze een hazelnootkleur heeft gekregen, laat je de duifjes er krokant in bakken en dit aan beide zijden.
  4. Plaats de pan met de duifjes daarna nog een 10-tal minuten in de oven.
  5. De duifjes zijn klaar om op te dienen. De zilveruitjes, die zijn voorgekookt, opbakken in een klontje Solo samen met het gerookt spek. De erwtjes koken in ruim kokend gezouten water.
  6. Vanaf het ogenblik dat de spekjes krokant beginnen te worden, de uitjes gaar zijn, de erwtjes nog even opstoven met de spekjes.
  7. Kruid de erwtjes af met peper en zout. Serveer dit met de even opgekookte bruine fond.
Solo
Meer inspiratie

WildHoofdgerechtHerfst