druiven cake

5 85 2 5
Aantal personen:
  • 200 g boter
  • 200 g rietsuiker
  • 4 stuks eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g blauwe druiven
  • 50 g cacao poeder
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Klop de boter met suiker luchtig. Klop in een kommetje de eieren los.
  2. Voeg al kloppend beetje bij beetje de eieren toe. Mix het zelfrijzend bakmeel met zout erdoor tot een glad beslag.
  3. Schep de druiven erdoor.
  4. Doe de helft van het deeg in een andere kom en roer de cacao erdoor.
  5. Schep het beslag in een ingevette cakevorm van 24 cm en schep daarop het beslag met de cacao.
  6. Bak de cake in 55 minuten gaar in het midden van de oven.
  7. Haal de cake uit de vorm en laat hem op een rooster afkoelen.
  8. smakelijk :D
evi.gaethofs