driekoningentaart

390 50 3 5
Aantal personen:
  • 1 eierdooier
  • 80 g Solo Vloeibaar
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 koffieboon
  • 1 kroontje
  • 2 bladerdeegbodems
  • 150 g amandelpoeder
  • 3 eieren
  • 80 g poedersuiker voor het deeg
  • Poedersuiker voor het kroontje
  1. Warm de oven voor op 180°
  2. Meng het amandelpoeder met de Solo, de eieren, de poedersuiker en de vanillesuiker tot een glad deeg.
  3. Verdeel deze bereiding over de ene bladerdeegbodem maar laat de randen vrij.
  4. Leg er de boon in.
  5. Leg er de andere bladerdeegbodem op en druk de randen goed aan.
  6. Smeer de bovenkant met de losgeklopte dooier in en trek met een vork streepjes.
  7. Schuif in de oven voor 25 à 30 minuten, tot de taart mooi goudgeel gebakken is.
  8. Leg het kroontje op de drie koningen taart, werk af met poedersuiker.
Solo