Drie Verwensausjes voor vis

4 10 0 5
Aantal personen:
  • zie bij de 3 recepten
  1. DILLESAUS 2oo ml yoghurt (halfvolle) 50 ml kook room , peper en zout uit de molen, 100 gr verse dille en 50 gr koriander, 1 teen knoflook, 1 tl gedroogde oregano, en 1 tl gedroogde peterselie, een kneepje citroensap, 1à 2 el extra vierge olijfolie. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en meng tot een mooie saus. Deze saus smaakt perfect bij vers gebakken zalm.
  2. FRISSE CITROENSAUS 1 citroen ,50 ml witte wijnazijn, 80 gr suiker, 150 ml water, 1/2 tl kurkurma, en 1/2 tl zout, schil van 1/2 citroen, 1 el maïzena. pers de citroen uit in een pannetje en voeg alle ingrediënten voor de saus toe, behalve de schil van de citroen. Breng de saus al roerende aan de kook en laat even pruttelen. Voeg dan de reepjes citroenschil toe en laat deze al zachtjes pruttelend garen. Deze fris zoetzure saus is heerlijk bij bijvoorbeeld forel of een witvis.
  3. MOSTERD ROOMSAUS 60 ml kippenbouillon, 125 ml kook room, 2 el dijonmosterd of mosterd naar keuze, 1 tl gedroogde dragon, oregano kan ook. Giet de hete kippenbouillon in een pannetje .Klop de room met de kruiden en de mosterd door elkaar en voeg bij de kippenbouillon. Roer een tweetal minuutjes en je saus is klaar.
Love to Cook