Drie soorten uien Quiche

10 40 3 5
Aantal personen:
  • 5 plakje4se bladerdeeg van 10x10 cm ontdooid
  • 2 witte uien
  • 2 rode uien
  • 2 bosuitjes
  • 3 eieren
  • 1 tl bieslook
  • 150 ml slagroom
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • versgemalen zout en peper
  1. Met bladerdeeg kan je alle kanten op. Je kan er zoete gerechten mee maken of hartige, zoals deze uienquiche. In deze uienquiche zitten drie verschillende soorten ui, witte-, rode- en bosui.
  2. Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Vet een bakvorm in met een bakspray/boter/olie en leg hierin de plakjes bladerdeeg. Prik daarna met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg.
  3. Snijd vervolgens de bosuien, witte uien en rode uien in ringen.
  4. Fruit de uien even in een pan iets zachter zonder te kleuren.
  5. Verdeel de inhoud van de pan in de bakvorm op het bladerdeeg.
  6. Meng de eieren met de slagroom, bieslook, knoflookpoeder en een snufje zout/peper. Giet het slagroommengsel over de uien in de bakvorm.
  7. Zet de uientaart voor ongeveer 35-40 minuten in de oven totdat deze goed gaar en mooi bruin is geworden.
  8. lekker als lunch met wat salade.
  9. Ook als hoofdgerecht met een stukje vlees of vis en groente naar keuze.
Love to Cook