Dorade uit de oven

7 50 1 5
Aantal personen:
  • 1 dorade
  • 1/2 ui
  • 1 teentje look
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 el olie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 envelopje saffraan (ongeveer een mespuntje)
  • voor de saus
  • 1 uitje
  • 2 el olie
  • 3 zachte tomaten
  • 1 bosje koriander
  • 1/2 tl koriander
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el blanke rozijnen
  • eventueel glaasje water
  1. Maak de vis schoon aan binnenkant en buitenkant. Haal de ingewanden eruit en de kop eraf als je die er niet bij wilt. Meng dan de ingredienten voor de marinade en wrijf hiermee de vis in, ook aan de binnenkant. Laat dit zo lang mogelijk marineren. Fruit ondertussen de ui voor de tomatensaus en snijd de tomaten in kleine stukjes. Zorg dat je echt zachte tomaten neemt. Verwarm de oven op 180°C . Neem een ovenschotel en doe hierin de stukjes tomaat, de ui, olie, rozijnen en kruiden. Meng het goed door elkaar en lag dan de vis erin. Zorg dat die ook goed gemengd is met alle kruiden en uien enz. Bak hem eerst 30 min met aluminiumfolie erover in de oven en daarna nog ongeveer 15 min zonder folie
doreen_1