Dorade in de oven met aardappeltjes

498 65 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 dorade of goudbrasem van ong. 1,2 kg
  • takjes marjolein
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 3 medium grote aardappelen
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 citroen
  1. Verwarm de oven tot 200°.
  2. Maak de vis volledig schoon.
  3. De aardappelen snijdt u in kleine blokjes. Doe ze samen met de look, de fijngesneden ui, de Solo, peper en zout en enkele lepels water in een vuurvaste schotel.
  4. Deze gaat 30 minuten in de oven.
  5. Schuif de aardappelen dan naar de rand van de ovenschotel, leg de vis in het midden en bedek hem met fijne schijfjes citroen, de in blokjes gesneden tomaten en de marjolein.
  6. Bedek de schotel met aluminiumfolie en schuif alles terug in de oven, maar vergeet niet de vis af en toe te bedruipen met het vocht in de schotel.
  7. Na 25 minuten kan de vis geserveerd worden.
Solo