Doperwtensoep met rookvleesstengels

1 25 0 5
Aantal personen:
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 300 gr knolselderij
  • 450 gr diepvries erwtjes
  • 1 liter vleesbouillon van 2 tabletten
  • 8 plakjes rookvlees
  • 8 soepstengels
  • 125 ml zure room
  • 2 el fijngeknipte bieslook
  1. Verhit de olie in een ruime (soep)pan en bak de ui ca. 5 minuten. Voeg de knolselderij, tuinerwten en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Kook de soep zachtjes 15 minuten. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper. Wikkel de rookvlees om de soepstengels. Schep de soep in 4 kommen en serveer met de zure room, bieslook en rookvleesstengels.
Love to Cook