Doperwtensoep met munt en room.

18 25 4 5
Aantal personen:
  • 1 middelgrote ui gesnipperd
  • 450 gr diepvries doperwten ( 1 pak )
  • 5 takjes verse munt
  • 1 el olijfolie
  • 6 dl groentebouillon ( of kip) Wel of niet vegetarisch
  • zeezout en peper naar smaak uit de molen
  • 1 scheut kookroom of Griekse yoghurt
  1. Verhit de olie in een pan en smoor de gesnipperde ui, totdat deze zacht is. Voeg de al dan niet ontdooide erwten toe en smoor ze een 5- tal minuten mee.
  2. Pluk de blaadjes van de takjes munt en leg ze apart ter garnering. Voeg de groente of kippenbouillon toe met de lege takjes munt en een 6 tal blaadjes.
  3. Laat de soep op een zacht vuurtje koken totdat alles zacht en gaar is.
  4. Haal de steeltjes uit de soep en pureer met een staafmixer of in een keukenmachine. Proef en voeg zo nodig nog peper en zout toe.
  5. Schep de soep in voorverwarmde kommetjes of borden, garneer met blaadjes munt en schenk er wat kook room bij, of een volle eetlepel Griekse yoghurt.
  6. Uit de krant. Eigen foto
Love to Cook