Doperwten pasta met spekblokjes, uien en pijnboompitjes

7 20 3 5
Aantal personen:
  • 400 gr pasta naar keuze
  • 450 gr diepvries doperwten
  • peper en zout
  • 2 dikke uien gesnipperd
  • 1 dikke teen knoflook gesnipperd
  • ojijfolie
  • 200 gr magere spekblokjes
  • 75 gr parmezaan
  • 8 takjes basilicum blaadjes gescheurd
  1. Kook de pasta in een bouillonblokje volgens de aanwijzing op de verpakking
  2. Verhit een scheutje olie in de pan en bak de uien glazig. Bak de knoflook op het laatste even mee.
  3. Bak de spekblokjes uit in een andere pan en laat ze uitlekken op keuken papier.
  4. Rooster de pijnboompitjes even in hetzelfde pannetje.
  5. Voeg de erwten bij de uien en de knoflook en voeg een bodempje water toe.
  6. Breng aan de kook en leg een deksel op de pan.
  7. Kook de doperwten beetgaar.
  8. Neem de deksel van de pan en laat het vocht verdampen.
  9. Giet de gekookte pasta af en voeg toe aan de doperwten.Schep het geheel goed door elkaar.en voeg de parmezaan,en peper naar smaak toe.
  10. Meng als laatste de spekblokjes erdoor.Bestrooi vlak voor het serveren de pijnboompitjes en de basilicum erover.
Love to Cook