Doperwten en wortelen in boter

1 30 1 5
Aantal personen:
  • 1,500 kg wortelen
  • 1,500 kg doperwten
  • 0,050 kg boter
  • 0,150 kg sjalot en/of ui
  • 0,500 l blanke fond
  • 0,010 kg griessuiker
  • 0,030 kg peterselie
  • Peper
  • Zout
  1. Blanke fond bereiden.
  2. Wortelen in balkjes snijden.
  3. De wortelen met ontvette blanke fond, griessuiker, peper en zout beetgaar koken onder deksel.
  4. Gesnipperde sjalot/ui aanstoven in boter zonder te kleuren onder deksel.
  5. Wortelen toevoegen en opschudden.
  6. Doperwten beetgaar koken op z'n Engels.
  7. Onder koud stromend water verfrissen en laten uitlekken.
  8. Met de worteltjes in boter mengen.
  9. De doperwtjes kunnen ook samen met de gesnipperde sjalot/ui in boter gaargestoofd worden.
  10. Op smaak brengen met peper, zout en griessuiker.
  11. Met grofgehakte peterselie bestrooien.
Breggie