Dooierzwammen met uitjes en spek

68 25 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 250 g zilver- of gouduitjes
  • Solo
  • 2 koffielepel bloemsuiker
  • 250 g krielaardappeltjes
  • 8 sneetjes gerookt spek
  • 400 g dooierzwammen
  • extra vergine olijfolie
  • peper en zout
  • kerveltakjes
  1. Pel de uitjes. Smelt wat Solo en fruit de uitjes.
  2. Voeg de suiker en 1 dl water toe en laat ze rustig konfijten.
  3. Kook de krieltjes gaar in de schil.
  4. Pel ze nadien.
  5. Leg de speksneetjes op een vel bakpapier en laat ze drogen in een oven van 200 °C (10 tot 15 minuten).
  6. Reinig de paddestoelen, snij grote exemplaren kleiner en roerbak ze op hoog vuur in olijfolie.
  7. Kruid met peper en zout.
  8. Voeg er de aardappeltjes en de uitjes aan toe, meng en schep ze op een warme schotel.
  9. Werk af met het gedroogde spek en kerveltakjes.
Solo
Meer inspiratie

SaladeHoofdgerechtHerfst