Donkere chocoladetaart met walnoten

5 45 0 5
Aantal personen:
  • 225 gr boter + extra om in te vetten
  • 300 gr chocolade extra puur 72% in kleine stukjes
  • 200 gr rietsuiker
  • 5 el vloeibare honing
  • 4 eieren, gesplitst
  • 200 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el cacaopoeder
  • 100 gr walnoten, gehakt
  • 150 gr gedroogde abrikozen zonder pit, in reepjes
  • 30 gr abrikozenjam
  • 2 el zonnebloemolie
  • bakvorm 24 cm doornede
  1. - ingrediënten op kamertemperatuur, verwarm de oven voor op 175°C, bakvorm invetten
  2. - smelt 150 gr chocolade en laat ietsje afkoelen
  3. - klop met een mixer in een kom de suiker met de boter en roer de honing erdoor
  4. - klop de eidooiers door het beslag en mix de vloeibare chocolade erdoor
  5. - zeef de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder boven de kom en spatel het er luchtig doorheen
  6. - voeg de walnoten en de abrikozen toe
  7. - klop in een andere kom de eiwitten glanzend en stijf, schep voorzichtig het eiwit door het beslag
  8. - schep het beslag in de bakvorm en zet de taart op een rooster in het midden van de oven
  9. - prik na 45 minuten met een satéstokje in de taart, is het stokje droog, dan is de taart klaar, indien niet, kan je nog enkele minuten bijzetten
  10. - haal de taart uit de oven, laat volledig afkoelen en haal uit de vorm
  11. - smelt de rest van de chocolade en voeg de olie toe, roer voortdurend zodat de olie en de chocolade goed met elkaar mengen
  12. - snij de taart horizontaal doormidden, bestrijk de onderste helft met de jam en leg de bovenste helft erop
  13. - schenk de vloeibare chocolade over de taart
Lydievr