domp in de pot

6 120 0 5
Aantal personen:
  • 2 grote spare ribben
  • 4 worsten
  • 4 1 cm dik vers spek
  • 2 buikribben
  • 1 grote ui
  • 8 grote wortelen
  • 1 halve savooi
  • 1 kg vast kokende aardappelen
  • 500 gr schelperwten
  • peper,laurier,zout,thym
  • solo
  • 1 bierglas water
  1. braad het vlees aan in een pan met solo en leg ze in een kookpot.
  2. schil de wortelen en de aardappelen. Leg de instukken gesneden wortelen en de ui op het vlees.
  3. de wortelen niet te fijn snijden anders verkoken ze, kruid met de thym en de 2 blaadjes laurier zout en peper.Leg daarop de schelperwten. Snij nu de savooi in reepjes van ong 1 cm strooi over de schelperwten kruid bij met peper en zout. Daarop leg je grof gesneden aardappelen en bestrooi ze met grof zeezout,giet een beetje water in de pot en zet op een zacht vuurtje en laat maar dompen (stomen) pas wel opdat het niet aanbrand dus veel controleren na een uurtje eens voorzichtig door elkaar halen en smullen maar
redkardi