Doe meer met kruidenboter!!

14 10 4 5
Aantal personen:
  • 225 gr ongezouten roomboter
  1. Voor de kruidenboter van de foto heb ik ca 50 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur, 1 el fijn gesneden peterselie,1 teentje geperste knoflook,2 cm kleingesneden Spaanse peper, snuf peper en zout , 1/2 el klein geknipte bieslook gebruikt.
  2. Smaakte heerlijk op een zelf geroosterd stokbroodtoastje bij de soep.
  3. Kruidenboter is eigenlijk best veelzijdig.
  4. Op een lekker toastje of broodje, op een biefstukje.
  5. Allemaal bekende voorbeelden van het gebruik van kruidenboter.
  6. Wat minder mensen doen, maar best wat uitdaging biedt is het bakken of braden van je vlees in kruidenboter.
  7. Kortom, redenen genoeg om kruidenboter in huis te hebben. Weet je, we maken het zelf!
  8. Neem 225 gram zachte ongezouten boter en klop hier 2 eetlepels verse tuinkruiden door.
  9. Zet het mengsel in de koelkast om op te stijven en rol het dan in vetvrij papier.
  10. Wikkel de rol in cellofaan (huishoudfolie) en leg hem in de koelkast.
  11. Je kunt er nu per gebruik een mooi plakje afsnijden.
  12. Knoflookboter: Voeg 2 fijngehakte teentjes knoflook toe.
  13. Peterselieboter: Voeg 2 eetlepels gehakte verse peterselie toe.
  14. Citroenboter: Voeg 2 eetlepels citroensap en de geraspte schil van 1 citroen toe. Citroensap en citroenrasp met knoflook en/of verse peterselie is ook een goede combinatie.
  15. Chiliboter: Voeg 1/2 tot 1 van zaadjes ontdaan en fijngehakt chilipepertje toe.
  16. Sjalotjesboter: Fruit 1 gesnipperd sjalotje in boter, voeg 1 eetlepel rode wijn toe en stoof het nog 5 minuten. Laat afkoelen en klop het door de boter.
Love to Cook