Diverse dressings om altijd bij de hand te hebben

17 5 4 5
Aantal personen:
  • 2 el azijn
  • 100 ml zoete chilisaus
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el sesamolie
  • 3 el fijngehakte koriander
  1. 1 Oriëntaals dressing:
  2. Azijn 2 el ,Zoete hete chilisaus 100 ml ,Gembersiroop 1 el, sesamolie 3 el ,fijngehakte koreander-
  3. 2 Arabische dressing: Koreander ,komijn,gember,kardemom,kaneel, van dit alles een snufje, Azijn 2 el, knoflook 2 tenen ,fijngehakt walnoten olie 100 ml, 2 verse vijgen fijngemaakt ,citroensap 1 elPan op het vuur met de helft van de walnotenolie om de specerijen op te lossen -3 Yoghurt dressing:
  4. Magere yoghurt 100 ml ,Muntbladeren fijngehakt 2 el ,Bieslook fijngehakt 1 el ,citroensap 75 ml-
  5. 4 Chinese dressing:
  6. Witte wijnazijn 25 ml, Hete bonenpasta 1 tl ,zoete bonenpasta 1 tl ,sojasaus 100 ml ,suiker 1 tl ,knoflook fijngehakt 1 teenSechuanpeper naar smaak -
  7. 5 Tuinkruiden dressing:
  8. Witte wijnazijn 3 el,Arachideolie 100 ml,mosterdpoeder 1 el,suiker 1 tl , kervel 1 tl,rozenmarijn 1 tl,tijm ½ tl Basilicum 1 el,chilipeper 1 tlPeper naar smaak -
  9. 6 Thaise dressing:
  10. Azijn 50 ml,Sesamolie 100 ml,knoflook fijngehakt2 tenen,citroensap 1 el , Koreander fijngehakt 3 el,verse gemberwortel fijngehakt 1 tl.Peper naar smaak -
  11. 7 Indonesische dressing:
  12. Ketjap manis 100 ml,Azijn 3 el , Citroensap1 el ,Serehpoeder (citroengras) 1 tl,goela djawa (palmsuiker)2 el , sambal 1 el.- 8 8 Pittige dressing voor fruit:
  13. Bijvoorbeeld stukjes meloen perzik of grapefruit Citroensap 3 el ,tomatenketchup 100 ml,Augurk fijngehakt 1 el,Gembersiroop 1 tl, Witte port 2 el , Honing 1 tl,-
  14. 9 Gezonde dressing :
  15. Wortelsap 50 ml, Kwark 100 ml, Citroensap 2 el,Komkommer fijngesneden 1 el,Sederij 1 tl fijn , Komijnzaad ½ tl ,Peper naar smaak . -
  16. 10 Caraïbische dressing :
  17. Witte wijnazijn 2 el, Walnotenolie 100ml,Citroensap 2 el,Gembersiroop 1 tl,Kokosnotenpuree 2 el,Mangopuree 2 elSpaanse peper naar smaak -
  18. 11 Italiaanse dressing:
  19. Rode wijnazijn 1 el,Balsamicoazijn 3 el ,Olijfolie extra vierge 100 ml, Half zongedroogde tomaten fijngesneden 2 el ,,Knoflook fijngehakt 2 tenen, Basilicum fijngehakt 1 el.Peper naar smaak. -
  20. 12 Spaanse dressing :
  21. Gegrilde paprika fijngesneden 3 el (pimentos de navarra ),Rode wijnazijn 50 ml , Olijfolie extra vierge 100 ml, Knoflook fijngehakt 2 tenen,citroensap 1 el,Salie fijngehakt 1 tl .Peper naar smaak -
  22. BEREIDING : Mix van elke dressing de ingrediënten goed tot ze goed vermengd zijn .
Love to Cook