Dit is een perfect hapje voor een feestje Bladerdeeghapjes met appel en rozijnen.

19 25 3 5
Aantal personen:
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 appels
  • 50 gr rozijnen
  • 25 gr walnoten
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 1/2 el licht bruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • om te serveren poedersuiker
  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Vet een mini-muffinvorm in met boter. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  2. Schil de appels, haal de kern eruit en snij in blokjes. Was de rozijnen en meng met de appelstukjes in een kom. Voeg de suiker en de specerijen toe. Roer door elkaar. Hak de walnoten in stukjes (rooster ze eventueel eerst) en voeg toe aan het appelmengsel.
  3. Snij elk plakje bladerdeeg in vieren.
  4. Vul de muffinvorm met de plakjes bladerdeeg. Schep in elk bakje een theelepel van het appelmengsel. Maak je vingertoppen nat en duw de vier hoeken samen (zorg dat het blijft plakken). Leg elk hapje in de muffinvorm.
  5. Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van de hapjes met het ei. Besprenkel ze daarna met de fijne kristalsuiker.
  6. Bak de hapjes in de oven voor 8 tot 10 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Schep ze vervolgens meteen met een theelepel uit de vorm op een rooster. Als je ze laat liggen, krijg je ze namelijk niet meer uit de vorm (dan plakt de karamel aan de bodem). Laat afkoelen. Serveer koud of warm met poedersuiker.
  7. .
  8. Lekkere appelhapjes met rozijnen en walnoten. Dit is een perfect hapje voor een feestje. Appelflappen zijn nogal groot en als je ze klein maakt, passen er niet zoveel appelstukjes meer in. Deze appelhapjes zien er mooi uit en zitten vol met appel en rozijnen. Ik heb een mini-muffinvorm gebruikt om ze te maken, maar je kunt ze ook gewoon op een bakplaat leggen (dan kan de vorm van de hapjes wel wat veranderen).
Love to Cook