diplomatensoep op de manier van mijn moeder

5 105 2 5
Aantal personen:
  • 3 liter x1 water
  • 500 gr x1 mager soepvlees
  • 10 gram x1 peper en zout van de molen
  • 1 x1 tijm en laurier
  • 1 x1 groene selder
  • 300 gram x1 verse groene erwten
  • 1 x1 tomatenpuree 140 gram
  • 1 dl x1 volle melk
  • 4 takjes x1 peterselie
  1. maak bouillon van water vlees peper en zout tijm en laurier in de snelkookpan of
  2. gewone kookpan op de gewone manier en laat afkoelen.
  3. reinig ondertussen de groene selder en snij deze in tamelijk kleine stukjes, want
  4. groene selder kan wel volzitten met draadjes, neem de gereinigde verse erwten
  5. uit de peul ongeveer 300 gram gereinigd of diepvries of uit doos uitgelekt, stoom de
  6. groenten gaar in snelkookpan volgens de aanwijzing, uitgenomen de erwten indien
  7. deze uit een doos komen in water. wanneer de groenten gaar zijn mix deze door,
  8. en controleer of er geen draden meer inzitten en stukjes pel van de verse erwten,
  9. en draai door het pasvite. voeg de bouillon bij de groenten, kontroleer de kruiden
  10. en breng langzaam aan de kook, waarna men de tomatenpuree toevoegt beetje
  11. bij beetje tot het geheel zachtjes doorkookt, neem van het vuur en voeg de volle
  12. melk toe met de fijngehakte peterselie, dien snel op.
  13. geef er beboterde toast bij.
  14. ps smakelijk, deze soep was de soep van mijn plechtige communie.
  15. ide ginette
ginette.ide