dip met witte bonen

2 10 0 5
Aantal personen:
  • 150 g witte bonen uit blik
  • 1 potje zure room
  • zwarte peper
  • zout
  • 10 takjes bladpeterselie
  • 1/2 bussel bieslook
  • 1/2 koffielepel paprikapoeder
  1. Laat de witte bonen uitlekken en maak ze fijn met een vork.
  2. Meg dit in een kommetje met de zure room.
  3. Kruiden met het paprikapoeder, peper en zout.
  4. Bieslook en peterselie fijnhakken en bij het bonenmengsel voegen.
  5. Lekker bij tortillas of als dip met bijvoorbeeld broodstengels. Ook op toast of boterham met pancetta zeer lekker.
  6. Liefhebbers kunnen er eventueel een eetlepel mayonaise onderroeren en als je van pikant houdt zorgt een klein koffielepeltje sambal erbij voor de nodige pit.
  7. Smakelijk.
loesmarynissen