Dessertwafeltjes

47 20 3 5
Aantal personen:
  • 1/2 kilo vloeibare bloem/of gewone bloem
  • 1/2 kilo suiker
  • 3 zakjes vanillesuiker (3x7,5gr)
  • 1/4 van een pakje bakpoeder
  • 1 snuifje zout
  • 625 gram lauwe boter (of melkerijboter)
  • 8 eieren
  • 1 eetlepel melk
  1. Klop de hele eieren met de melk goed op. Doe de bloem, de suiker, de vanillesuiker, het zout en het bakpoeder in een kom en meng heel goed. Maak in dit mengsel een kuiltje en stort daarin de geklopte eieren en de lauwe gesmolten boter. Opnieuw heel goed mengen. U kan dit ook in een keukenrobot mengen.
  2. Bak de wafeltjes onmiddellijk in een hartjes-wafelijzer. Maar u kan daar om het even welk wafelijzer voor gebruiken. In een hartjes-wafelijzer heeft u ongeveer een honderd-tal wafeltjes.U kan deze bewaren in een koekjesdoos.
Véroniquesken