Dessertsoep met bruin bier en vanille-ijs

192 35 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 2 eetlepels bloem
  • 50 cl bruin bier
  • schil van 1 citroen
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 1 koffielepel kaneel
  • 6 kruidnagels
  • 100 g rietsuiker
  • 3 eierdooiers
  • 2.5 dl melk
  • 4 bollen vanille-ijs
  1. Laat de Solo Vloeibaar smelten in een pan.
  2. Meng de bloem met de Solo tot een smeuïg geheel.
  3. Giet vervolgens het bier over deze ‘roux' en kook het mengsel al kloppend in.
  4. Voeg de citroenschil, gember, kaneel, kruidnagels en suiker toe.
  5. Breng aan de kook.
  6. Halveer de temperatuur zodra het kookpunt word bereikt. Laat 20 minuten verder sudderen.
  7. Voeg wat bier toe als de vloeistof te dik wordt.
  8. Verwijder de kruidnagels.
  9. Meng de 3 eierdooiers met de melk.
  10. Giet dit mengsel voorzichtig bij de biersoep en warm op zonder te laten koken.
  11. Giet het mengsel in een diep bord met een bol vanille-ijs of vruchtenmoes.
Solo
Meer inspiratie

BelgischSoepNagerecht