Dessertje van opgewerkte mascarpone met frambozen

29 10 3 5
Aantal personen:
  • 1 doosje merengues
  • 500 gram mascarpone
  • bloemsuiker
  • 0.5 dl frambozenlikeur
  • 1 eierdooier
  • 1 doosje verse of bevroren frambozen
  • 6 goeie eetlepels versgeklopte slagroom
  1. Klop de mascarpone los met het eigeel, de frambozenlikeur en de bloemsuiker. Proef gewoon regelmatig en voeg suiker toe naar eigen smaak.
  2. Schep een laagje hiervan in een glas, leg er frambozen op en verkruimel er merengue over, lag hierover nog een laagje opgewerkte mascarpone, weer frambozen en weer merengue.
  3. Let erop dit maar kort voordat je gasten komen te maken, bij diepgevroren vruchten worden ze makkelijk geplet bij het ontdooien en wordt de merengue te zacht.
  4. Schep er een heerlijke klodder versgeklopte slagroom over en serveer!
AuthenticTaste