Dessert Napolitain zo lekker dat iedereen je het recept afpingelt!

21 30 4 5
Aantal personen:
  • 400 gram macaronkoekjes
  • 2,50 dl slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram fondant chocolade
  • 4 eieren
  • 1 lepel oploskoffie
  1. Maal de macaronkoekjes fijn, klop de slagroom stijf met de vanillesuiker meng er de gemalen koekjes onder, maak een chocolademousse: smelt de chocolade in de microgolf of op heel klein vuurje, meng er de eigelen onder en de stijfgeklopte eiwitten.
  2. Bekleed een langwerpige vorm met aluminiumfolie of gebruik een aluminiumcakevorm, schep er als eerste het macaron-roommengsel in, schep hierop de chocolademousse.
  3. Zet dit dessert in de diepvriezer tot een tiental minuten voor het opdienen, Ontvorm en versier eventueel met een toefje slagroom.
  4. Geniet van je dessert!
Monique_14