Delicaatje

11 20 3 5
Aantal personen:
  • 2 Sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • 16 Scampi
  • 250 g Philadelphia met kruiden
  • 250 ml rama crème fine
  • 100 g spekblokjes
  • 250 g Garnaaltjes
  • witte en groene Tagliatelli
  • vers gemalen peper naar smaak
  • 1/2 koffielepel kreeftpaste naar eigen smaak
  • 2 eetl olijfolie
  1. Pel de sjalotjes en snipper ze fijn.
  2. Pel de knoflook en snipper fijn.
  3. Ontdoe de scampis van hun pantser en verwijder het darmkanaal.
  4. Ondertussen kook de tagliatelli gaar.
  5. Doe olijfolie in de wok.
  6. Fruit de spekblokjes met de ui en de knoflook.
  7. Voeg de scampi toe.
  8. Na 2 minuutjes roerbakken de Scampi uit de pan nemen.In de pan giet je de room en voeg je de kruidenkaas eraan toe.
  9. Even laten inkoken.
  10. (Voeg eventueel de kreeftpaste,dit is naar eigen smaak!).
  11. Goed peperen met de molen.
  12. Voeg op het laast de garnalen toe(ik heb er kwistig meegstrooid!) en de scampi, nietmeer laten koken anders worden de garnalen en de Scampi taai.
  13. Giet de Tagliatelli af en serveer meteen met de saus
escofier