Deegwaren met sardines

169 25 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 200 g sardines
  • 500 g spaghetti of linguini
  • 200 g venkel
  • 4 verse uitjes
  • Solo Vloeibaar
  • 100 g tomatensaus
  • 50 g pijnboompitten
  • 50 g kappertjes
  • 50 g rozijnen
  • zout
  • piment poeder
  1. Maak de sardines schoon: snij de koppen en de staarten af en druk met de vingers op de buik om de ingewanden te verwijderen.
  2. Snij de visjes in de lengte doormidden, verwijder de graten, was de filets en laat ze drogen.
  3. Kook de venkel 10 minuten in gezouten water.
  4. Giet het kookwater af en bewaar het om de pasta in te koken.
  5. Hak de venkel.
  6. Kook de pasta in het venkelwater beetgaar, giet de pasta af en hou warm.
  7. Maak de uitjes schoon en snij ze klein.
  8. Stoof de uitjes in Solo Vloeibaar en voeg de tomatensaus, pijnpitten, kappertjes, de rozijnen, de sardines en de venkel toe.
  9. Kruid met zout en hete pepers.
  10. Laat alles 10 minuten stoven.
  11. Serveer de warme pasta op de borden en overgiet met de saus met sardines.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht